logo  
Frontpage Slideshow (standalone) | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.
 «Ευχαριστομε τη Cyta που βρσκεται κοντ μας και στηρζει τον Σλλογο Κυπρων Ν. Λρισας.»

CYTA
 

Kαλς λθατε στην Κπρο, στο ολχρονα ηλιλουστο νησ των θρλων, της αγπης και του ονερου. Τπος με ιστορα 10.000 χρνων, φαινμενο φυσικς ομορφις και γεωστρατηγικς σημασας. Η Κπρος χει δει πολιτισμος να ρχονται και να φεγουν και διεκδικθηκε απ ιστορικς προσωπικτητες πως ο Μγας Αλξανδρος και η Κλεοπτρα. Η Αφροδτη, θε της ομορφις και του ρωτα κανε την Κπρο σπτι της και την καθιρωσε απ τα αρχαα χρνια ως σημεο προσλκυσης ξνων ταξιδιωτν.

Σμερα η Κπρος εναι μια σγχρονη χρα στην οποα αβαστα παντρεονται ο Ευρωπακς πολιτισμς με τη μαγεα της ιστορικς και αρχαιολογικς μνμης [14].  Στην Κπρο θα ανακαλψετε τον ολοκληρωμνο τουριστικ προορισμ, τη σγχρονη τουριστικ υποδομ, τις σαγηνευτικς παραλες, τις εοσμες κατσπαρτες με αμπελνες και ελαινες βουνοπλαγις και τις κατφυτες με εσπεριδοειδ πεδιδες. Γραφικ πετρκτιστα χωριουδκια που η κουμανδαρα [15] -το γλυκ κρασ- και η ζιβανα [16] κυλον ελεθερα με την κουβεντολα στο χωριτικο καφενεο. νας ανμελος τπος που η διαχρονικ καλοσνη του λαο εναι και στις μρες μας αισθητ και χειροπιαστ.

 Κπρος -- Ταξδι στην Ομορφι, την Ιστορα, την Παρδοση

να χρυσοπρσινο φλλο ριγμνο στο πλαγος, η Κπρος, σας περιμνει. να προσκνημα στην αγωνιζμενη Μεγαλνησο εναι κτι που συγκινε και πρπει να συγκινε, κθε λληνα. Η Κπρος, φημισμνη για την φιλοξενα της, χει πολλ να προσφρει στους επισκπτες της.

 Γιατ να ταξδι στην Κπρο εναι να ταξδι...

.... στην Ελληνικ Κπρο, που θα δομε δεγματα του Ελληνικο πολιτισμο της, το Κοριο και τα ψηφιδωτ της οικας Διονσου, το να του Απλλωνα και τον τπο που γεννθηκε η Αφροδτη.

....στην Βυζαντιν Κπρο, για να προσκυνσουμε την Παναγα του Κκκου [17] του Μαχαιρ, της Τροοδτισσας αλλ και τον ’γιο Νεφυτο, το Τμιο Ξλο στο Σταυροβονι [18] και τις τσες λλες Βυζαντινς Εκκλησες και Μοναστρια με πολτιμους Θησαυρος της Βυζαντινς Τχνης.

Πληροφορες στην ιστοσελδα του ΡΙΚ [19]  

....στην Αγωνιστικ Κπρο, που με συγκνηση θα επισκεφθομε τα Φυλακισμνα Μνματα, τον Τμβο των Ηρων, το κρησφγετο του Αυξεντου.

...στην Μαρτυρικ Κπρο, για να βουρκσουμε σιωπηλ στην Πρσινη Γραμμ [20]  βλποντας το νησ να μοιρζεται στα δυο απ τον Τορκο κατακτητ.

...στην Πανμορφη Κπρο με τα καταπρσινα βουν [21] και τα χιλιοτραγουδισμνα χωρι της, τις ακρογιαλις και τα αμπλια της. Να νισουμε περφανοι ως λληνες για το υψηλ βιοτικ εππεδο που κατφεραν να επιτχουν οι λληνες & Κπριοι, παρ την καταστροφικ εισβολ των Τορκων. Να θαυμσουμε τις σγχρονες πλεις, τους αυτοκινητδρομους, τους τερστιους υδατοφρκτες, τις αναδασσεις σε χρσα γη, τα οικολογικ πρκα.

Αλλ η Κπρος εναι πασγνωστη και για τους μεζδες της. Σε μια τυπικ κυπριακ ταβρνα δεν παραγγλνετε να συγκεκριμνο πιτο, αλλ θα παρελσουν μπροστ σας οι σεφταλις, τα χαλλομια [22], το οφτν, οι χομοι και λλοι συνολικ 15, 20 και παραπνω λαχταριστο μεζδες. Και ετε τους φτε ετε....δεν αντξετε να τους φτε λους, θα πληρσετε 10-12 ευρ περπου. Παρδεισος για καλοφαγδες, απλαυση για απαιτητικος και χαρ για....τσιγκονηδες! Κι λα αυτ, με απλυτη καθαριτητα και αυστηρ λεγχο της ποιτητας των τροφμων, ακμα και στο πιο απλ καφενεδκι. Κι αν εστε απ αυτος που συνδυζουν τις διακοπς με ψνια, η Κπρος δεν θα σας απογοητεσει. Η αγορ της εναι πολ πλοσια. Ρξτε μια ματι στα καταστματα οπτικν, στα υφσματα, τα κεντματα, τα δερμτινα, τα ασημικ και τα κοσμματα, καθς και τα καταστματα Αφορολγητων Ειδν, σε λες τις πλεις, για ηλεκτρονικ, ηλεκτρικ και λλα εδη. Θα εντυπωσιαστετε απ την ποικιλα, την ποιτητα και τις τιμς.

Και μην ξεχντε πως η Κπρος, εναι πασγνωστη για το υψηλ εππεδο υπηρεσιν που προσφρουν τα ξενοδοχεα, τα εστιατρια, τα ταξ, οι τρπεζες, τα καταστματα. Παντο σεβασμς για τον νθρωπο.

 

να ταξδι στην Κπρο εναι ...Συγκνηση! ...Προσκνημα! ...Γνση! εναι Διασκδαση και Ψνια!

Μα πνω απ' λα εναι Εθνικ χρος! Εναι να ταξδι που το χρωσττε στον εαυτ σας.

 

Η Κπρος και οι κτοικο της σας περιμνουν....

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright 2011. Created and Hosted by MatRoot